Uz cvijeće i svijeće

Dekoracija vjenčanja je nešto što većini mladenaca u početku zadaje glavobolju. Od kuda krenuti, kako posložiti sve ideje, cvijeće, svijeće, dekorativni ukrasi? Kako, koliko i kada stati? No, na početku je više manje sve stresno, jer izorganizirati vjenčanje od početka do kraja jest zahtjevan posao. Imajte na umu da za gotovo svaki korak u planiranju postoji osoba ili organizacija koja se time bavi, tako da ako niste sigurni kako započeti, uvijek se imate kome obratiti.

Nama s druge strane, kao profesionalcima u svom području, a to je fotografija, 😊, nema dražeg od raznolikosti i šarolikosti koja se uklapa u potpuni ambijent i samim time na fotkama izgleda predivno. No, neke stvari naravno treba imati na umu. Sve što poželite iskoristiti kao bilo kakav vid dekoracije dolazi u obzir, samo i jedino ako ima smisla.To je uglavnom ono što i jest razlog većine glavobolja, pogotovo ako volite boje.

Treba imati na umu da sve, počevši od mladenkina buketa, preko mladoženjinog revera, sve do postave i dekoracije stolova i sale ili kojeg već prostora za proslavu mora izgledati kao cjelina. Nije nimalo ugodno ako neki detalj „iskače“ iz okvira u koje je postavljen ostatak dekoracije. Kako si možete olakšati posao? Pronađite jedno mjesto u sali ili nekom drugom prostoru gdje se održava slavlje, i uredite ga posebno za fotografiranje. Tako si olakšvate i dajete prostora da ostatak ne bude tako „savršeno“ komplementaran. Naša kamera voli boje i raznolikost, ali isto tako joj je potrebno dovoljno, ne previše, ne ni premalo svijetla, kako bi baš svaka fotka izgledaka savršeno.

Ukoliko se odlučite uz cvijeće odabrati, i recimo svijeće, što je odlično i čini amosferu romantičnom i intimnom, upravo zbog svjetlosti i sjena, trebate dobro napraviti raspored svijeća i/ili svijećnjaka po stolovima kako bismo mogli fotografirati lijepe i kvalitetne fotografije.

Ako ste pak colour freak i teško vam pada odabrati dvije do tri boje unutar kojih biste uredili prostor, postoji riješenje i za taj problem: Color blocking.

Color blocking je tehnika povezivanja suprotnih boja na smisleni način koji rezultira dojmom cjeline. Da, ako se poslužite ovom tehnikom možete na savršeno smisleni način povezati primjerice crvenu, žutu i plavu kako bi vaš prostor za slavlje odisao originalnošću i eksplozijom boja. Ovo je ujedno idealan način da vaše fotografije budu najoriginalnije što mogu biti, jer mogućnost preklapanja boja i svih sitnih detalja uz ovu tehniku je enormna i gotova neizbrojiva.

Korištenje ove tehnike za dekoriranje daju sasvim novu dimenziju svakom prostoru i svakoj fotkici. Sve je eksplozivno, šareno, verdo i optimistično, i sve odiše upravo vašom osobnošću, a to je ono najbitnije.

Budite svoji, budi odvažni, i najvažnije od svijega, ne zaboravite se smijati.

Fotkamo se. 😉

Scroll to Top