Artistica Marijana-i-Ivan

Klasičan ili ležeran stil fotografiranja?

Mogli bismo generalizirati i reći kako  postoje dva stila fotografiranja na vjenčanju: ležeran stil i klasični stil fotografiranja(iako svaki fotograf u svoj posao unosi dio sebe čime se određeni stil baš i ne može generalizirati). Oba stila imaju neke iste elemente što se poziranja tiče, no razlikuju se u sitnim detaljima.

Iz našeg iskustva najbolja je kombinacija oba stila, klasično poziranje u određenim situacijama poput crkvenog obreda gdje baš i nema mjesta spontanim radnjama, dok je recimo izlazak iz crkve već situacija u kojoj možete mašti pustiti na volju.

Ono što je bitno, na što se vi kao mladenci trebate fokusirati jest da se opustite i uživate, vi se fokusirajte na svoju ljubav i slavljenje iste, a mi ćemo se fokusirati na sve ostalo. Mi smo tihi promatrači koji će vas uputiti i voditi kako, kada i gdje stati i pozirati. Isto tako ćemo loviti sve one spontane trenutke koji podižu samu atmosferu kako samog vjenčanja tako i fotografija nakon.

Na vama nije da se zamarate i osmišljavate poze ili „hvatate“ pozicije za fotografije, (iako naravno imate pravo glasa 😊 ), to je naš posao. Uvažavamo sve ideje i želje ako ih imate, ali ostatak je naša odgovornost i ono na što se mi kao fotografi fokusiramo.

Stoga, klasični stil fotografiranja ili ležeran stil fotografiranja je nešto što vas apsolutno ne treba opterećivati, jer s vaše strane je dovoljno da se puno smijete i budete sretni kako bismo mi imali materijala za fotografiranje, a mi ćemo brigu brinuti.

Čitamo se! 😊

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *