Kako odabrati dobrog fotografa?

Sve prolazi, s godinama i sjećanje počne blijediti, ali zato fotografija ostaje! Profesionalni i iskusni fotograf zna „pogoditi žicu“ i u moru trenutaka procijeniti kojeg uloviti svojim aparatom. Prije no uđemo u diskusiju, tj. monolog 😊, ovo nije sukob interesa već svojom stručnošću želimo podijeliti znanje i stečeno iskustvo. (kojeg imamo 😊)

Kako odabrati pravog fotografa za najvažniji dan u životu?

Ponekad vrijeme ne dopušta već isprobanu metodu pokušaja i pogrešaka, stoga se probajte voditi intuicijom prilikom pregledavanja ponuda. Za početak je, naravno, potrebno poslati upit sa svim navedenim informacijama koje se tiču samog fotografiranja i dogovoriti inicijalni razgovor.

Na tom razgovoru s fotografom imate priliku „ispitati teren“ i shvatiti kakav je fotograf u pitanju, koliko je voljan ispoštovati Vaše želje (koje morate imati kako poslije ne bi bilo kajanja oko loših fotografija ili „a gdje je moja teta iz trećeg koljena?“ 😊) .

Ako „kliknete“ ,sljedeće na redu je dogovaranje termina „pre wedding shootinga“ na kojemu će Vam sve biti jasno. Da li Vam se sviđa fotografov stil, da li uspijeva „uloviti“ emociju, da li uspijeva „pratiti Vaše zahtjeve“ i u kojoj mjeri  ih ispunjava. Sve je to bitno ispitati i provjeriti prije važnog Dana.

Ukoliko fotograf „prođe“ Vaš ispit i „položi ga s odličnim“ nemate se više oko čega brinuti. Kliknuli ste i možete se opustiti znajući da ste se prepustili u prave ruke.

Profesionalni fotograf, vođen svojim iskustvom, već će unaprijed znati sve moguće varijante i ishode; imat će spremljene „trikove i aseve“ u rukavu, te će svojom ekspertizom i opuštenošću taj Dan maksimalno iskoristiti za dobre i kvalitetne  fotografije s nula posto stresa-što je ujedno i najbitnije kako bi fotografija ispala dobra. I da, ukoliko mu unaprijed naglasite da imate tetu iz trećeg koljena, neće ju zaboraviti. 😉

Kako kažu „dogovor kuću gradi“, unaprijed dogovorite sve bitno; iznesite svoje želje, dogovorite „pre wedding shooting“ i nećete pogriješiti u odabiru. Naravno da uvijek postoje „varijacije na temu“, no ukoliko ostvarite dobar odnos s fotografom, ni to neće biti problem.

Scroll to Top