Artistica Mirjana i Hrvoje (77)

Dekorativni ukrasi, što odabrati?

Postoji mnogo toga što se u današnje vrijeme može pronaći, kupiti ili izraditi a da bi poslužilo u svrhu dekoriranja interijera, eksterijera ili čega god što se dekorirati da. 😊  Mnošto je informacija na raznim platformama i portalima što je dobro, ali ipak treba uzeti u obzir par sitnica.

Ovisi o tome kakvo vjenčanje želite, malo ili veliko, tradicionalno ili moderno, chic ili nešto sasvim autentično, bitno je ne pretjerati. Lako se zanesti u moru ideja i svih silnih „slatkih malih stvarčica“ koje bi se „savršeno uklopile tu ili tamo“, ali opet treba imati granice u svemu.

Ukoliko se odlučite sami aranžirati i dekorirati interijer i eksterijer u kojem ćete se nalaziti, uzmite u obzir da:

  1. Vaša vjenčanica igra veliku ulogu u odabiru dekoracija. Ona se mora uklapati u sam interijer bojama i kontrastima, stoga bi bilo dobro prvo znati kakvu ćete vjenčanicu imati pa potom odabirati dekoracije.
  2. Cvijeće i aranžmane je bitno uskladiti s vjenčanim buketom i reverom.najbitniji je sklad boja.
  3. Ukoliko poželite odabrati i svijeće ( koje se usput rečeno savršeno ukapaju u neku rmantičnu verziju uređenja) neka se one nadovezuju na nijanse cvijeća.
  4. Nemojte pretjerati s „malim stvarčicama“ poput vazica, figurica i slično. Aako ih odaberete neka se one nadovezuju na gore navedeno na suptilan i umjeren način.
  5. Nekakve ekstravagantnije dekoracije mogu „proći“ ukoliko se uklapaju u stil vjenčanja. Znači, ako poželite imati primjerice nekakvu ledenu skulpturu ili sličnu instalaciju, cijelo vjenčanje bi trebalo odisati istim ukusom-ponajprije vjenčanica. 😊
  6. Uzmite u ovzir cijelu sliku! Pokušajte si vizualizirati kako bi cjelokupno zređenje izgledalo na fotografijima-jer vjerujte nam, našem objektivu ništa ne može pobjeći. 😊
  7. Ako ne znate od kuda početi, uvijek si možete angažirati stručnjaka u aranžiranju i dekoriranju, no, ukoliko odlučite „biti sam svoj majstor“, prvo si napravite plan, krenite od vjenčanice i poput nizanja perli-nadovezujte i povezujte ono sljedeće s prethodnim.

Nadamo se da vam je ovaj članak pomogao, a ako želite malo inspiracije, bacite oko na naš portfolio https://artistica.hr/portfolio/ te svakako naš blog https://artistica.hr/blog/ kako biste pokupili pokoji savjet. 😊

Čitamo se!

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *