Artistica zarucnicko fotografiranje-3

Generalna proba i zašto DA!

Prije no što išta kažemo, znamo koliko je sve stresno. Znamo koliko vremena iziskuje samo planiranje i organizacija vjenčanja. Znamo također i da je Murphy kao uvijek spreman uskočiti i natjerati da po zlu pođe ono što po zlu poći može.

Znamo.

No, isto tako znamo da je to predivan put sastavljen od mnogih divnih uspona i uspjeha koje mi silno želimo ovjekovječiti u fotografiju. Znamo da biste htjeli da sve bude savršeno, naravno koliko je to moguće. Stoga Vam danas pomažemo izbrusiti savršenost naše domene, a to je fotografija. Ako pratite naš blog, svjesni ste da se trudimo pokriti svaki aspekt  fotografije kako bismo Vam olakšali kada do snimanja iste dođe.

Danas govorimo o generalnoj probi fotografiranja. Zašto?

Zato jer je izuzetno bitno da shvatite koliko je i ovaj, kao i ostali dijelovi organiziranja Vašeg Dana, kompleksan.

Kako bi fotografije bile upravo ono što se od nas očekuje, Vaša suradnja je od ključne važnosti.

Pri tome mislimo na prihvaćanje naših savjeta (kao i naravno uvažavanje Vaših želja), te svakako generalnu probu fotografiranja kako bismo u najmanju ruku preduhitrili bilo kakve potencijalne nezgode.

Na veliki Dan je prisutno puno emocija, stresa, žurbe i svega ostalog ovisno o vrsti i veličini vjenčanja, stoga je mala priprema i prolazak kroz neke od osnovnih poza kao i savjeta od ključne važnosti.

To je slično vožnji biciklu, prvi puta Vas je strah i sve je novo, no već idući puta znate kamo s nogama i kako pedale funkcioniraju.

Isto tako je s probom, kada prvi puta stojite ispred objektiva može Vas biti i sram, možete biti ukočeni, nemati pojma kamo s rukama, kako stati, gdje gledati.

Iskušavanjem svega toga na probi uvelike umanjujemo mogućnost ponavljanja pogrešaka na sami dan vjenčanja. Stoga, smijemo primijetiti, usluge gore spomenutog gospodina Murphya su na probi čak i poželjne kako bismo iste izbjegli na stvarnom fotografiranju.

Nadalje, nama je od izuzetne važnosti “kliknuti” s Vama, kako bismo mogli najbolje moguće odraditi naš dio posla ali i kako bismo uspostavili odnos povjerenja te tako umanjili nastanak bilo kakve neugodnosti. A i, nama je puno lakše “loviti” trenutke i emocije, ako unaprijed, makar malo, znamo nešto o Vama i do čega Vam je stalo. 🙂

Kada mi shvatimo što Vi želite, koje poze Vam bolje odgovaraju, u kakvim pozama izgledate savršeno ( ili malo manje svaršeno) i nama je lakše pripremiti se. Također, pokusno snimanje na točnoj lokaciji pod točno određenim uvjetima puno znači za vrijednost same fotografije.

Kako kažu, uvijek je bolje spriječiti nego liječiti.

Koliko god da nam još uvijek ne vjerujete, generalna proba snimanja je najbolji način da pokrijemo sve manjkavosti koje mogu izniknuti onda kada ih najmanje trebamo. No, ako i izniknu, i Vi i mi smo bogatiji za iskustvo kojim ih možemo lako i bez dodatnog stresa prebroditi.

Sjetite se da mi ovjekovjećujemo Vaš Dan koji će na fotografijama trajati desetljećima. To će biti uspomena na najvažniji Dan u Vašim životima.

I zato DA, generalnoj probi.

Nadamo se da Vam je članak bio koristan i da ste shvatili važnost pripreme.

Kao i uvijek, čitamo se. 🙂

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *