Let’s talk about food
Ne nije pogreška, i da dobro ste priočitali. Iako se zasigurno pitate kakve veze hrana ima s fotografijom (osim one direktne-fotografiranje hrane ), nastavite čitati i dobiti ćete odgovor na svoje pitanje.
Shvaćamo ako mislite da smo odlutali malo od teme, ali količina hrane i vrsta menija te način posluživanja svakako i zasigurno ima velike veze s fotografijom. Mi smo promatrači i lovci na dobre trenutke tokom cijelog Vašeg Dana. Da, svakako, za izdržati takav ritam i tempo potrebno je uložiti dosta energije za preživjeti. svjesni smo toga, hrana je ono što Vam daje prijeko potrebnu energiju, no isto tako može biti i ne baš tako veliki prijatelj, može smetati ukoliko sve nije posloženo onako kako bi bilo idealno za nesmetano funkcioniranje.
Što mislimo pod time?
Prvo i osnovno, prekomjerne količini hrane utječu na raspoloženje svih, kako uzvanika, tako i mladenaca. Laički rečeno, ako se pretrpate pretjeranom količinom hrane ( ma kako ona zavodljivo izgledala) Vaše tijelo postane tromo i usporeno. A vjerujte nam, to se itekako odražava na fotografijama.
Nadalje, nastavno na smetnju koju smo spomenuli, prvobitno je u pitanju vrijeme kojeg nemamo baš na bacanje. Mi smo prisutni cijeli dan, i osim dogovorenog fotografiranja, mi obavljamo posao cijeli dan. Nisu sve situacije za uhvatiti u kadar, a jedna od njih je i objedovanje. Tada obično nije ni zgodno hvatati ikakve kadrove, zamislite, kome bi bilo zgodno na fotografiji gledati bilo kojeg uzvanika širom otvorenih usta netom prije jedenja zalogaja? No isto tako, poštujemo vrijeme objedovanja i tada damo mira svima da malo predahnu. Stoga ne bi bilo zgodno kada bi se taj predah razvukao na više sati, jer opet, sat i dalje otkucava.
Isto tako, jedne od najljepših fotografija su one spontane, a najveća spontanost se postiže kada su svi uzvanici opušteni, i plešu i zabavljaju se. Što mislie kada se to dogodi? Naravno, kada svi pohitaju ka plesnom podiju. Sada, ako je riječ o više sljedova objedovanja, između svakog slijeda se napravi pauza, gosti pojedu, ustanu se plesati, taman kada se zagriju oni se vraćaju na svoja mjesta i ponovno se goste. Nakon toga opet se ustaju, idu plesati ali sada su već pomalo tromi i ne tako opušteni, kada na stolove stiže novi slijed, oni potom opet napuštaju plesni podij, sjedaju na svoja mjesta i tako iznova koliko god da sljedova ima. Naravno, da to utječe na raspoloženje gostiju koji nakon preko nekoliko sljedova više nisu čili i odmorni, a to se odražava na opuštenost i spontanost što na kraju utječe na kvalitetu fotografije.
Isto tako, općenito raspoloženje svih uzvanika je poput vala koji se prelijeva salom, dvoranom ili kojom god lokacijom da je u pitanju. Ako netko malo poklekne u svom dobrom raspoloženju, to se ubrzo počne prenositi na druge. Tko voli neaspoložene svatove? Nitko, pa ni naš objektiv.
Stoga bi možda bolje riješenje bilo odabrati verziju lakše i raznovrsne hrane poslužene na švedskom stolu; hrana se konstano podgrijava pa se ne morate brinuti za nezadovoljstvo gostiju, a ako netko od uzvanika u nekom trenutku ne želi jesti nego plesati ili čavrljati, može to nesmetano nastaviti raditi jer nije prisiljen sjesti za stol sa svima ostalima kada je u pitanju standardno posluživanje hrane.
Što se tiče vremena, ići će nam u korist jer će dio gostiju uvijek biti prisutan tamo gdje je zabava, pa će naš objektiv imati materijala.
Nadamo se da Vam se ovaj članak svidio i da Vam je koristio, a za više detalja i informacija nastavite nas čitati.
Do idućeg puta!