Artistica V&H fotke vjenčanja-6

Let’s talk about food

Ne nije pogreška, i da dobro ste priočitali. Iako se zasigurno pitate kakve veze hrana ima s fotografijom (osim one direktne-fotografiranje hrane 😊), nastavite čitati i dobiti ćete odgovor na svoje pitanje.

Shvaćamo ako mislite da smo odlutali malo od teme, ali količina hrane i vrsta menija te način posluživanja svakako i zasigurno ima velike veze s fotografijom. Mi smo promatrači i lovci na dobre trenutke tokom cijelog Vašeg Dana. Da, svakako, za izdržati takav ritam i tempo potrebno je uložiti dosta energije za preživjeti. 😊 svjesni smo toga, hrana je ono što Vam daje prijeko potrebnu energiju, no isto tako može biti i ne baš tako veliki prijatelj, može smetati ukoliko sve nije posloženo onako kako bi bilo idealno za nesmetano funkcioniranje.

Što mislimo pod time?

Prvo i osnovno, prekomjerne količini hrane utječu na raspoloženje svih, kako uzvanika, tako i mladenaca. Laički rečeno, ako se pretrpate pretjeranom količinom hrane ( ma kako ona zavodljivo izgledala) Vaše tijelo postane tromo i usporeno. A vjerujte nam, to se itekako odražava na fotografijama.

Nadalje, nastavno na smetnju koju smo spomenuli, prvobitno je u pitanju vrijeme kojeg nemamo baš na bacanje. Mi smo prisutni cijeli dan, i osim dogovorenog fotografiranja, mi obavljamo posao cijeli dan. Nisu sve situacije za uhvatiti u kadar, a jedna od njih je i objedovanje. Tada obično nije ni zgodno hvatati ikakve kadrove, zamislite, kome bi bilo zgodno na fotografiji gledati bilo kojeg uzvanika širom otvorenih usta netom prije jedenja zalogaja? 😊 No isto tako, poštujemo vrijeme objedovanja i tada damo mira svima da malo predahnu. Stoga ne bi bilo zgodno kada bi se taj predah razvukao na više sati, jer opet, sat i dalje otkucava.

Isto tako, jedne od najljepših fotografija su one spontane, a najveća spontanost se postiže kada su svi uzvanici opušteni, i plešu i zabavljaju se. Što mislie kada se to dogodi? Naravno, kada svi pohitaju ka plesnom podiju. Sada, ako je riječ o više sljedova objedovanja, između svakog slijeda se napravi pauza, gosti pojedu, ustanu se plesati, taman kada se zagriju  oni se vraćaju na svoja mjesta i ponovno se goste. Nakon toga opet se ustaju, idu plesati ali sada su već pomalo tromi i ne tako opušteni, kada na stolove stiže novi slijed, oni potom opet napuštaju plesni podij, sjedaju na svoja mjesta i tako iznova koliko god da sljedova ima. Naravno, da to utječe na raspoloženje gostiju koji nakon preko nekoliko sljedova više nisu čili i odmorni, a to se odražava na opuštenost i spontanost što na kraju utječe na kvalitetu fotografije.

Isto tako, općenito raspoloženje svih uzvanika je poput vala koji se prelijeva salom, dvoranom ili kojom god lokacijom da je u pitanju. Ako netko malo poklekne u svom dobrom raspoloženju, to se ubrzo počne prenositi na druge. Tko voli neaspoložene svatove? Nitko, pa ni naš objektiv. 😊

Stoga bi možda bolje riješenje bilo odabrati verziju lakše i raznovrsne hrane poslužene na švedskom stolu; hrana se konstano podgrijava pa se ne morate brinuti za nezadovoljstvo gostiju, a ako netko od uzvanika u nekom trenutku ne želi jesti nego plesati ili čavrljati, može to nesmetano nastaviti raditi jer nije prisiljen sjesti za stol sa svima ostalima kada je u pitanju standardno posluživanje hrane.

Što se tiče vremena, ići će nam u korist jer će dio gostiju uvijek biti prisutan tamo gdje je zabava, pa će naš objektiv imati materijala. 😊

Nadamo se da Vam se ovaj članak svidio i da Vam je koristio, a za više detalja i informacija nastavite nas čitati.

Do idućeg puta! 😊

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *