Kako odabrati lokaciju za fotosession?

Iako je ovo jedno od mnogih pitanja na koja mladenci moraju imati odgovor, ne znači da je manje zahtjevno. U moru svih „moranja“ nije lako ostati koncentriran i donijeti pravu odluku, stoga smo vam kao i uvijek, odlučili pomoći s par savjeta. 😊

Prvo što je bitno prilikom odabira lokacije za fotosession jest to da je lokacija blizu samog eventa ili obreda vjenčanja kako biste izbjegli nepotrebne nervoze oko gužve u prometu ili kašnjenja na vlastiti Dan. Isto tako, imajte na umu da je lokacija pozadina koja obogaćuje fotografije i treba služiti samo tome, a ne zasjeniti Vas i Vaš Dan. To mogu biti parkovi ili fontane, klupice ili ljuljačke, ono što je jednostavno, a opet podiže atmosferu fotografije i omogućuje Vama da se opustite i dobijete što prirodnije fotografije.

Također je važno i vrijeme fotografiranja. Naime, navedene lokacije ne izgledaju isto tokom cijelog dana, a ni Vama nije svejedno da li se slikate po najvećem suncu ili tokom malo nižih temperatura. Ako je sunce visoko i jako, biti će veliki kontrasti i teško za gledati otvorenih očiju, stoga je idealno vrijeme za fotosession navečer, otprilike sat vremena prije zalaska sunca kada ima dovoljno svjetla koje tada meko i pod najboljim kutem pada na Vaša ozarena lica.

U obzir treba uzeti i godišnje doba Vašeg Dana; ukoliko se za taj period mogu očekivati bilo kakve padaline ili promjene vremena-u rukavu treba imati pripravan plan B kako bi fotosession protekao mirno i s najboljim mogućim fotografijama.

Ukoliko poželite „ekstremniji“ fotosession na neuobičajenim lokacijama poput spomenika ili starih građevina, imajte na umu dostupnost iste, te Vašu i fotografovu sigurnost. Usto, fotografiranje se na nekim lokacijama plaća i zahtjeva pravovremeni kontakt za dobivanje dozvole!

Neovisno o lokaciji i svemu navedenom, sa sobom ponesite vodu (pogotovo ako se fotografirate ljeti!), nemojte nositi nepotrebnu garderobu kao ni torbe ili novčanike koji mogu ispasti prilikom fotografiranja ili ih uslijed promjene lokacije zaboravite uzeti sa sobom. Ako nešto baš  morate ponijeti, ostavite to u automobilu (sigurno ne morate čitati poruke tokom fotosessiona 😊) ili ponesite torbu, ruksak u koje možete odložiti potrebne stvari. Po mogućnosti uzmite sa sobom udobnu obuću i imajte na umu da vas čeka još puno sati stajanja.

Opustite se, vjerujte svom fotografu, i prateći ove male ali pametne savjete uživajte u svom Danu!

Nadamo se da su vam savjeti koje vam pišemo korisni, čitamo se i dalje!

Scroll to Top