Manje ili veće vjenčanje, pitanje je sad

Prilikom planiranja vjenčanja uvijek se vode polemike oko manjeg ili većeg vjenčanja. Koliko uzvanika pozvati ako je u pitanju manje vjenčanje, kako sve organizirati ako je veće vjenčanje? Iako svaka medalja ima dvije strane, danas ćemo pričati o obje.

Vjenčanje je nešto o čemu svaka buduća mlada sanja i razvija u glavi sve do najsitnijeg detalja. Aranžmani cvijeća, ceremonija, vjenčanica, party nakon obreda, lokacija za fotosession,raspored sjedenja, jelovnik, haljina nakon. Tisuću i jedna stvar koju treba uzeti u obzir.  Postavlja se pitanje, što je lakše organizirati, tj, koju opciju odabrati: veće ili manje vjenčanje.

Čak i prije pojave Covid-a 19 mladenci su počeli pratiti trend manjih vjenčanja u kojima izražavaju svoju osobnost i slave svoju ljubav-ono što je sam razlog okupljanja. S tog gledišta je naravno lakše organizirati i isplanirati sve detalje ukoliko se odlučite za manji broj uzvanika. Treba vam svega manje, a imate više prostora posvetiti se onome što vi želite i napraviti sve u skladu sa svojim željama. Imate vremena i prilike razraditi sve sitne detalje i dovesti ih do savršenstva.

Također, jedna od pogodnosti je i činjenica da što manje uzvanika pozovete to ćete se više moći posvetiti svima jer ćete na manjem prostoru svi biti isprepleteni, a to je ujedno i odlična prilika da se obje obitelji pobliže upoznaju.

S druge strane, veća vjenčanja su još uvijek „in“, možda iz razloga tradicije i običaja, možda zbog toga što se jednom ženite/udajete i želite pozvati obitelj, prijatelje i sve koji su vam dragi da s vama proslave vaš Dan. A možda iz razloga što je to vaš Dan i želite da sve bude apsolutno savršeno, a uz to je i financijski isplativije.

Na kraju dana, ono što je bitno je da ste vi zadovoljni, da sve vrišti vašom osobnošću i da  uživate u slavljenju vaše ljubavi, a našoj kameri ne smeta broj uzvanika, niti veličina sale. 😊

Scroll to Top