Knjige

Budući da je Wedding book krajnji rezultat našega rada prilažemo mu veliku pažnju i nastojimo Vam pružiti najveću kvalitetu za Vaš novac kao i ugodni estetski doživljaj kod prelistavanja i prisjećanja događaja sa vjenčanja. Pa tako dolazimo do pitanja koje mladenci najčešće postavljaju, a to je koliko stranica nam je dovoljno u knjizi. U doba analogne fotografije sa fotografom ste dogovorili koliki broj slika želite u albumu i on je snimio 15-20% više fotografija tako da bude točan broj kada se maknu neuspjele. Danas se snimi i 10 puta više fotografija od onog broja koji dospije u knjigu što nas stavlja na muke kada moramo vršiti odabir. U našim knjigama bitna je priča o Vašem savršenom danu koju moramo ispričati kroz fotografije koje odaberemo. U pravilu su to najbolje fotografije, samo što ih svake godine ima sve više i više jer svo svoje slobodno vrijeme kada nema vjenčanja koristimo da usavršimo naše vještine, naučimo neke nove trikove, ovladamo novom opremom, izvježbamo nove poze…
Uglavnom, broj stranica ovisi o broju događaja na vjenčanju i veličini samog vjenčanja (broju gostiju) kao i koliko smo vremenski angažirani. Uvijek kod početnih dogovora sa mladencima nastojimo biti što iskreniji i što bolje procijeniti broj stranica da na kraju svi budu zadovoljni i cijenom i uslugom. Nema neke univerzalne formule jer je svako vjenčanje drugačije ali za većinu vjenčanja gdje se ide kod mladenca, kod mlade, foto sesion, crkva, restoran… treba oko 70-setak stranica. Najisplativija veličina je A3 jer ima najveću površinu, manje knjige A4 su nešto jeftinije ,ali to nije znatna ušteda. Knjige uvijek imaju paran broj stranica i u procesu dizajna knjige radimo listove koji sadrže dvije stranice (znači 40 listova=80 stranica).
Optimalan broj fotografija u prosjeku po listu je 6 kom. Nekada će na listu biti 1 ili 2 fotografije ,a nekada 12 ili 16. Ukoliko trebate manje knjige za roditelje ili kumove najisplativije je napraviti knjige manjeg formata A5 indentične vašoj velikoj knjizi jer se za izradu koristi ista grafička priprema pa ja nemam dodatnog posla kojeg trebam naplatiti.

The story of us

Vrste knjiga

Kada govorimo o knjigama imamo ih dvije vrste: Wedding book i Photo book leather a osnovna razlika je što su stranice kod Photo booka leather tanje i mogu se savijati, a kod Wedding booka su tvrđe i deblje kao kod slikovnice jer je između dva foto papira još i ljepenka. Također Wedding book ima lay flat uvez gdje su sve stranice koje otvorimo ravne (lijeva i desna stranica djeluju kao jedna cijelina bez prekida u sredini). Photo book leather na sredini izgleda kao klasična knjiga gdje je uvijek prisutan pregib. Kvaliteta foto papira je ista u obije knjige a Photo book je zbog jednostavnosti izrade jeftinija opcija.

Wedding book

Dimenzije Wedding booka:

40x30cm A3 - 30x20cm A4 - 20x15cm A5 - 30x30cm - 25x25cm - 20x20cm - 15x15cm - 23x30cm - 19x25cm - 15x20cm - 10x13cm

Vrste papira:

Lustre - Silk - Fine art - Rag watercolor

Photo book

Dimenzije Photo booka:

40x30cm A3 - 30x20cm A4

Vrste papira:

Lustre - Matte - Fine art

Wedding book se radi u rasponu od 30 do 90 stranica, a Photo book Leather od 60 do 180 stranica. Korice kod oba booka su indentične i mogu se naručiti u 70-setak varijanti boja i materijala (eko koža, brušena koža, platna) a u isti materijal se mogu i obući kutije koje štite Vaše knjige. Standardna kutija za bookove je napravljena od ljepenke i presvučena knjigoveškim platnom ili večinom tanjih materijala koji se koriste za korice a opcija je i drvena kutija presvučena istim materijalima.

Vrste materijala za korice

Premium Collection

Scroll to Top